Medan Bitcoin toppade när CME släppte BTC-futures är Ethereum-futures hausse

Bitcoin och Ethereum exploderar högre än en gång. BTC är på nya heltidsnivåer på $ 20 800, eftersom ETH drar till nya årliga toppar på $ 635.

Mötet sammanföll med nyheter om att CME, världens ledande derivat- och råvarubörs, har börjat arbeta med Ethereum-terminskontrakt. Även om det inte kan fastställas 100 procent om detta rally är en biprodukt av dessa nyheter, exploderade BTC högre samma dag som CME tillkännagav sitt Bitcoin-terminskontrakt.

Vad som gör detta intressant är att den dag då CME faktiskt lanserade dessa kontrakt nådde BTC en topp.

Vissa fruktar att något liknande kan hända med Ethereum och dess CME-terminskontrakt.

Men enligt en ledande analytiker är detta inte fallet.
Ethereum ska få terminkontrakt på CME, men hur kommer det att påverka ETH?

Enligt analytiker och ekonom Alex Krüger är det inte klokt att tro att lanseringen av Ethereum-futures också kommer att driva ETH till marken. Han sa nyligen i frågan:

”Människor minns mest hur bitcoin slog sin topp 2017 exakt den dag CME $ BTC-futures lanserades och fortsatte att krascha direkt efter. De glömmer att CME-lanseringen körde priset från 6K till 20K, + 225% på 2,5 månader. Lanseringen av CME $ ETH-futures är extremt hausse. ”

När institutioner har börjat komma in i Bitcoin-rymden har CME-futures blivit ett meningsfullt sätt för denna klass av investerare att få exponering för detta utrymme.

Paul Tudor Jones, miljardär Wall Street-investerare, förvärvade nämligen hundratals miljoner dollar i exponering för BTC via dessa futures.

En Ethereum-marknad skulle göra det möjligt för investerare att förvärva en sådan exponering också, vilket ökar ETH: s investerbarhet.

Institutioner vill in på Ethereum

Att cementera den positiva effekten som denna nya marknad borde ha på Ethereum, det finns bevis som tyder på att investerare vill komma in på Ethereum.

Som rapporterats av CryptoSlate tidigare sa Grayscale Investments Michael Sonnenshein att det finns en växande institutionell investerarbas om Ethereum:

”Under 2020 ser vi en ny grupp investerare som är Ethereum först och i vissa fall bara Ethereum. Det finns en växande övertygelse kring Ethereum som en tillgångsklass. ”

Tidigare denna månad sa Tudor Jones, den tidigare nämnda miljardären på Wall Street, att han tror att det finns en chans att Ethereum kan bli den industriella kryptovalutan medan Bitcoin behåller sin roll som reservtillgång för rymden.

Eftersom DeFi-avkastningen fortfarande är hög bör institutionerna börja komma in i Ethereum-utrymmet för att fånga avkastning för sina investerare.